szakszervezet@telekom.hu T-Net Szakszervezet: 1223 Budapest, Nagytétényi út 190.

Csatlakozz

Miért legyek szakszervezeti tag?

 • Miért ne lennél az? Ugyan mondd már meg! Mi hátrányod származhat belőle?
 • Minek legyek tag, hiszen amit Ők kiharcolnak, az rám is vonatkozik!
 • Igen igazad van, de ha mindenki azt gondolná, amit Te, akkor nem lenne egy tag sem, és akkor ki harcolná ki azt, ami neked akkor is jár, ha nem vagy tag? Sőt előbb utóbb szakszervezet sem lenne, és akkor meg semmid sem lenne. Hát ezért legyél tag, harcold ki a háttérben, csendben és csapattagként azt, hogy ami eddig járt, az járjon továbbra is és ne veszítsd el. Harcolj ki magadnak még többet! Ha többen vagyunk, több eredményt érünk el! Legyél csapatjátékos, legyél tag!

 

Nézzük a Szakszervezeti összefogás előnyeit

1. KOLLEKTÍV JOGOK!

Egy munkavállaló, ha szeretne a munkáltatóval alku pozícióba kerülni egyedül nagyon kevés esetben jár sikerrel. Napjainkban ennél sokkal kisebb egyéni kockázattal járó, de annál nagyobb eredménnyel kecsegtető lehetőséget jelent az összefogás. Az egyéni jogalkotással szemben a kollektív jogok, melyek a szakszervezet törvényi lehetőségei, lényegesebb előnye, hogy előzetesen is használhatók nem csak elszenvedett sérelem után! A kollektív jog olyan előny a munkavállalók számára, amiért önmagában érdemes szakszervezeti tagnak lenni! Minden szakszervezet létezése és súlya is csak a tagságán múlik!

2. CSÖKKENTI AZ EGYÉN KOCKÁZATÁT!

A törvény biztosítja a munkavállalói szervezetet képviselő tisztségviselők védelmét. Tehát a társai érdekeit képviselők sokkal kisebb kockázatot vállalnak, mintha önállóan, egyéni elvárásaikat közvetítenék.

3. SZAKÉRTELEM!

A kollektív jog is csak akkor ér valamit, ha élni tud vele az adott közösség. Ezért van szükség felkészült és elhivatott szakszervezeti tisztségviselőkre.

4. KÖZÖSSÉGTEREMTÉS!

Az ember társas lény, ezért szüksége van a közösséget építő programokra és rendezvényekre, melyre a szakszervezet lehetőségeket ad.

5. SZOLGÁLTATÁSOK!

A szervezett sokaság tud csak jelentős szolgáltatásokat előteremteni a tagdíjból és egyéb bevételeiből.

 

Amennyiben még nem vagy tag, érdemes pár gondolatot erről olvasni:

A szakszervezeten kívüliek, még ha bántó is, de haszonélvezői társaik áldozatvállalásának. Nem hiszem, hogy a szakszervezeten kívüliek "potyautasként" vagy "nyerészkedőként" akarnának élősködni szervezett társaikon. Ha mégis azt hiszik, hogy a bérfejlesztést saját maguk érték el vagy elvárják, hogy legközelebb is az ölükbe pottyantsák, azokkal nehéz mit kezdeni. Az a munkavállaló, aki azért nem szakszervezeti tag, mert a szakszervezet által kiharcolt eredmények így is érvényesek rá, az elvárja, hogy mások, a társai gondoskodjanak érdekei védelméről. De ha valaki saját magáért nem kíván tenni, azt milyen alapon várja el másoktól? 

Legyél Te is szakszervezeti tag, hogy megfelelően tudjuk együtt a munkavállalók érdekeit képviselni!

 

Jogos a kérdés, hogy mit ad még a T-Net Szakszervezet?

 • Azoknak a tagoknak, akik kérik, megcsináljuk az adóbevallásukat ingyenesen.
 • Munkajogi tanácsadást biztosítunk.
 • Kártérítési felelősség biztosítást kötünk tagjainkra.
 • Segélyezési szabályzatunk alapján támogatást tudunk nyújtani.
 • Előbb juthatsz a céggel kapcsolatos információkhoz.
 • A szakszervezeti konföderációkhoz tartozásunk miatt kedvezményes lehetőség adódik a nyaralásokra is.
 • Közösségépítő jelleggel forrásaink határain belül, anyagilag is támogatjuk a szakszervezeti tagok szórakozását sportolását.
 • Felkerülsz egy kiemelt levelezőlistára, ahol a szakszervezettel kapcsolatos dolgokról értesülhetsz.

Ne feledd, hogy kétféle érdekérvényesítési lehetőség van: az egyéni és a kollektív. Az egyéni érdekérvényesítés azt jelenti, hogy mindent magad intézel. Mi a kollektív érdekérvényesítés erejében hiszünk abban, hogy csatlakozol egy szervezethez és tagjaként a problémáidat, kéréseidet, észrevételeidet a tisztségviselők, a szervezet révén próbálod megoldani, orvosolni.

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Kövess minket!

T-Net Szakszervezet
2020 © Minden jog fenntartva.
Bankszámlaszám: 10700347-44101705-51100005
Adószám: 18190474-1-43