szakszervezet@telekom.hu T-Net Szakszervezet: 1223 Budapest, Nagytétényi út 190.

III. SZEFIT Országos Találkozó

2015. szeptember 28.

Idén is nagy sikerrel került megrendezésre a SZEFIT Országos Találkozója. Idén a tagtoborzás volt a fő témánk.

Szakszervezetünk nem csak a Telekomban végez érdekképviseleti tevékenységet, hanem országos szakszervezeti mozgalmakban is részt vesz. Tagjai vagyunk a Hírközlési, Média és Távközlési Szakszervezeti Szövetségnek (HMTSZSZ) melynek segítségével, ágazati szinten tudjuk azokat a munkavállalókat képviselni, akik hasonló munkakörökben munkáltatóknál dolgoznak.

A HMTSZSZ ágazati szakszervezetként a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának tagja (SZEF). A SZEF egy országos konföderáció, amelynek több tízezer tagja van, 13 ágazati szakszervezetet foglal magában és reprezentativitása révén jogosult a kormánnyal való tárgyalásra. Többek között mentősök, bölcsődei dolgozók, pedagógusok szakszervezete is tagja a konföderációnak, a fentiek mellett köztisztviselők, közalkalmazottak, közgyűjteményi dolgozók, rendvédelmi szervek, művészek szakszervezeti szövetségeit is magában foglalja. Mint látható a SZEF nem egy-egy egyéni TAG-ot foglal magában, hanem magukat a szakszervezeteket és szakszervezeti szövetségeket.

Ennek a konföderációnak létezik egy ifjúsági tagozata, amely a SZEF-hez tartozó szakszervezetek fiataljainak érdekében dolgozik. Évente 1 alkalommal általában 3 napos rendezvény keretében szoktak a fiatalok találkozni és konferenciát tartanak. Ezeken nagyon magas színvonalú szakmai munka folyik, általában külföldi szakértőkkel, szakemberekkel, akik előadásokat tartanak és elmondják nemzetközi tapasztalataikat. Ismert híres szakszervezeti vezetőkkel lehet fórum keretében egyeztetni.

Ilyen volt most hétvégén is Mátrafüreden. A 3 napos konferencia fő témája a tagtoborzás volt. Korábban küldtünk erről meghívót a tagjaink részére. Szakszervezetünk alelnöke Bereznai Gyula és elnöke Szatmári Lajos is részt vett ezen az eseményen. Az elnök úr egy 2 órás előadást is tartott erről, "Mit mondjunk? Hogyan mondjuk" A kommunikáció,  mint eszköz!" címmel, mely a tagtoborzás témáját emelte be az előadásba. Itt látható pár kép az eseményről.

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Kövess minket!

Bankszámlaszám: 10700347-44101705-51100005
Adószám: 18190474-1-43