szakszervezet@telekom.hu T-Net Szakszervezet: 1223 Budapest, Nagytétényi út 190.

Európában szükséges a béremelés

2017. március 3.

Az Európai Szakszervezeti Szövetség kampányt hirdetett a munkavállalók béreinek emelésére.

Az európai vállalatok kilábaltak a válságból, de míg a magasan lévő 1% a gazdaságból származó nyereség majdnem 100%-át elvette, a munkavállalóknak évek óta nem emelték a fizetését.

 

A vezetők és a munkáltatók túl hosszú ideig állították szembe a munkavállalókat egymással egy lefelé menő bérversenyben. Ha több pénz marad a munkavállalók zsebében, az nemcsak nekik, hanem a gazdaságnak is, mert ezzel ők is hozzá tudnak járulni a gazdaság fellendítéséhez, ami gyorsabb növekedést és igazságosabb gazdaságot eredményez. 

Ahhoz, hogy ez megtörténjen, az európai szakszervezeti mozgalom kampányt indított „Európában szükséges a béremelés - itt az ideje a MI felemelkedésünknek is” címmel.

Az európai munkavállalók béreinek emelése a társadalmi igazságosság kérdése is!

Manapság a vagyon és a bérek közötti különbség növekszik, a béremelésnek a legjobb eszközei pedig a maguk a munkavállalói jogok, mint pl. a kollektív alku joga. Ezért kellene ezeket mindenkinek kezdeményeznie és támogatnia és nem támadnia, mint ahogyan az az elmúlt években történt.

Ezért fogott össze az európai szakszervezeti mozgalom ebben a kampányban, hogy elérjék, hogy a munkavállalók béremelést kapjanak

Itt lehet aláírni:  http://payrise.eu

Forrás:

Koller Erika; http://payrise.eu/

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Kövess minket!

Bankszámlaszám: 10700347-44101705-51100005
Adószám: 18190474-1-43