szakszervezet@telekom.hu T-Net Szakszervezet: 1223 Budapest, Nagytétényi út 190.

Sikeres, érvényes és eredményes közgyűlést tartottunk.

2017. december 6.

Szakszervezetünk december elsején tartotta idei éves rendes közgyűlését.

A T-Net szakszervezet a jelenleg hatályos törvények szerint évente köteles közgyűlést tartani. A közgyűlésünket az idén december elsején tartottuk. Tagságunk jelentős létszámban képviseltette magát, van a ki személyesen és van, aki az alapszabályunkban szabályozott keretek között, szavazatát átadja. 

A jelen lévők és az átadott szavazatok alapján a közgyűlés érvényes és eredményes volt. Határozatképes lett, amit köszönünk a tagságnak. Ez jelzi, hogy sokan tartják ezt fontosnak. 

A közgyűlés megválasztotta bizottságait, majd megkezdte az érdemi munkáját.

Az Elnök úr megtartotta részletes pénzügyi beszámolóját, ismertette az anyagi helyzetünket, bemutatta bevételeink és kiadásaink részletes elemzését. A pénzügyi adatok bemutatása után megkérte a Felügyelő bizottság jelen lévő tagjait, hogy számoljanak be a közgyűlésnek a szakszervezet működésével kapcsolatos álláspontjukról megállapításaikról.
Seres Ádám a FEB tagja ismertette a FEB álláspontját. A FEB jelentés minden szempontból szabályosnak ítélte meg szervezetünk működését, kifogást nem emelt.
A beszámolókat és a FEB tájékoztatását a közgyűlés elfogadta, tudomásul vette.

Több ponton módosítottuk alapszabályunkat. Többek között az alapszervezetek gazdálkodásának szabályait, a pártoló tagokat érintő változásokat, valamint fontos hogy ragaszkodva a demokratikus elvekhez, szabadabbá tettük az elnökségi tagok megválasztásának lehetőségét is. A tagdíj változtatására irányuló javaslat visszavonásra került az előterjesztő által, így ez a pontja nem változott meg. Kikerültek belőle felesleges pontok pl. az elnökség összetételére vonatkozó szabályok.

Szervezetünk alkalmazkodik a Telekomban történt szervezeti változásokhoz, így az IT területen dolgozó munkavállalók, önálló IT alapszervezetet hoztak létre. A KKV terület alapszervezete megszűnt és beolvadt a TMT-1 alapszervezetbe.  A Zahorán Mihály által korábban működtetett alapszervezetünk egyesült a Soltészné Parádi Erzsébet által vezetett TU alapszervezetekkel.

A szakszervezet megválasztotta tisztségviselőit is.

Szinte Remus András kollegánk és a szakszervezet KKV alapszervezetének vezetője, valamint alelnöke, távozott a Telekomból és hosszas gondolkodás után az emberekért érzett szolidaritás érdekében úgy döntött, hogy lemond a szervezeten belüli tisztségeiről. Meglátása szerint kívülről nem lehet hatékony munkát végezni, és Ő az érdekvédelmet helyezi minden más elé, így ha ezt nem tudja hatékonyan csinálni, akkor másnak kell teret adni, aki többet tud tenni a munkavállalókért.
 Plavecz Pétert új bizalmi tisztségviselőnek választottuk meg és a közgyűlés az IT alapszervezet vezetőjének pozíciójába emelte. Péter agresszív munkája nagy segítség lehet céljaink eléréséhez.
Soltészné Parádi Erzsébet bizalmat kapott a közgyűléstől és Ő lett a szakszervezetünk új alelnöke.
Mezei Barbara kolleganőnk pedig a központi területeken működő alapszervezetünk bizalmi helyettese lett.
Sok sikert, eredményes és hatékony munkát kívánunk nekik.

Közgyűlésünk alapelveket fogalmazott meg és elfogadta a 2018. évi programunkat és költségvetési tervezetünket is. Beszámolót tartottunk a tagtoborzó rendezvényeinkről és elfogadtuk a jövő és cselekvési tervet is.  Regisztrálni fogjuk a t-net.hu Domain nevet.

Az elnök úr beszámolt a Telekomban történt változásokról az érdekegyeztető tárgyalásokról valamint a Telekomban végrehajtandó leépítésekről is.

Tisztelettel:

Elnökség

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Kövess minket!

Bankszámlaszám: 10700347-44101705-51100005
Adószám: 18190474-1-43