szakszervezet@telekom.hu T-Net Szakszervezet: 1223 Budapest, Nagytétényi út 190.

A T-Net Szakszervezet részt vesz és csatlakozik a 2018. december 8. napon megtartandó tüntetéshez.

2018. december 4.

Szakszervezetünk nem ért egyet a munka törvénykönyvének módosításával. A munkavállalók számára rendkívül hátrányos módosítás tovább nehezíti a munkavállalók helyzetét. A már így is kritikus helyzetben lévő munkavállalókat kiszolgáltatottá teszi. Rontja a munka-magánélet egyensúlyát.

Mint bizonyára mindenki számára ismert  - Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf egyéni képviselői módosító indítványa alapján úgy változtatná meg a kormány a Munka törvénykönyvét, hogy már – a munkáltatók érdekeit szem előtt tartani köteles, érdekvédelmi funkcióval nem bíró - üzemi megbízott vagy üzemi tanács jóváhagyásával is el lehetne rendelni évi 400 óra túlmunkát, a munkaidő keretet pedig 3 évre emelnék.

Bár már az eredeti javaslaton voltak finomítások a szakszervezet kérésére, a beadott, módosított  javaslat továbbra is elfogadhatatlan. 

A T-Net által képviselt munkavállalók így is rengeteget dolgoznak, van több olyan tagunk, aki már az idén elérte az érvényben lévő Kollektív Szerződésünkben szereplő maximális túlmunka értéket.

Bár van Kollektív Szerződés amelyben szabályozott keretek vannak, de ettől függetlenül, ha a törvény lehetőséget ad rá, akkor az nagyon veszélyes lehet. A cégek és vállalatok ezzel tudják pótolni majd a munkaerőhiányt. 

A  három évre tervezett munkaidő keret kiterjesztése pedig nem értelmezhető a valós életben és a gyakorlatban. Az elvégzett munkáért jár a fizettség, akkor, amikor azt elvégezték! Nem utólag és nem 3 év múlva. Talán ha bemegyek a közértbe vásárolni, akkor mondhatom azt, hogy majd három év múlva fizetek?  -vagy ha a NAV adóhátralékot állapít meg, mondhatom azt hogy 3 év múlva törlesztek - hát nem -  így mi sem gondoljuk reálisnak, és valóságosnak a javasolt törvény módosítását. 

Emeljük fel a hangunkat, legyünk ott mindannyian a szombati (2018. december 8.) tüntetésen. 

 

Tisztelettel:

Szatmári Lajos 

Elnök

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Kövess minket!

Bankszámlaszám: 10700347-44101705-51100005
Adószám: 18190474-1-43