szakszervezet@telekom.hu T-Net Szakszervezet: 1223 Budapest, Nagytétényi út 190.

A szakszervezetről

Történetünk

A T-Net Szakszervezet - dolgozói kezdeményezésre, 10 fő - 2005-ben alakult az akkor még külön leányvállalatként működő T-Online Zrt-ben (a bírósági bejegyzés 2006 elején történt meg).

Mi úgy mondtuk: akkor a T-Online Zrt. dolgozók egységes szakszervezete voltunk, s nálunk nem volt és most sincs különbség a különböző foglalkoztatási formákban dolgozó, különböző munkaadókhoz került kollégák közt (állományú munkavállaló, munkaerő-kölcsönzött munkavállaló), hiszen mindannyian ugyanannál a vállalatnál végeztük, végezzük a munkánkat, ugyanolyan elvárásokkal.

Már alapításkor elhatároztuk, hogy nem a klasszikus szakszervezeti üdülős, szakszervezeti Télapós szervezetet akarjuk működtetni (természetesen azért a hasznos, fontos tradicionális értékeket megtartva), hanem kis költségvetéssel dolgozó (tehát alacsony fix tagdíjakból gazdálkodó) hatékony érdekvédelmi csoportot kívánunk létrehozni.

 

Sajátosságok

Tudomásunk szerint szakszervezetünk az első volt, amely Magyarországon csak internet- szolgáltatást nyújtó vállalatnál alakult. A nagy távközlési vállalatoknál, ahol a főprofilba tartozó távbeszélő szolgáltatás és sok más mellett internet-hozzáféréssel is foglalkoznak, már léteztek - nemritkán nagy múltú - szakszervezetek, ám a kisebb, csak internetes-szolgáltatásokat nyújtó cégeknél, tudomásunk szerint azonban nem volt szervezett érdekvédelem. Sajátos szituációba csöppentünk azért is, mert a vállalat profiljából adódóan nem csak internet-szolgáltatással, hanem a hazai internetes sajtóban vezető [origo] kiadója révén médiaszolgáltatással is foglalkozó munkáltatónál kell a dolgozói érdekeket képviselnünk. Nem kell említeni, a portfólió e két eltérő sajátosságokkal rendelkező ágában milyen különbségek mutatkoznak a dolgozói érdekek és igények közt.

 

Szakszervezeti kapcsolatok

Szervezetünk jó viszonyt tart fenn az anyavállalat, a Magyar Telekom reprezentatív szakszervezetével, a Távszakkal és a Telekom Üzemi Tanácsával. Megalakulásunk után nem sokkal, még 2006 nyarán beléptünk a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájába, mert úgy láttuk, a munkavállalók érdekében a LIGA lép fel a legnagyobb eréllyel, nyilvánossággal és hatékonysággal. 

A T-Net Szakszervezet, a Rába Rt. Munkavállalók Szakszervezete, mint az IQSYS Zrt. hivatalos képviseletét ellátó szakszervezet, az Informatikai és Távközlési Szakszervezet, mint a KFKI Zrt. hivatalos képviseletét ellátó szakszervezet a jövőbeli közös, hasznos és kölcsönösen előnyös munka érdekében együttműködési megállapodást kötöttek 2009.09.02-i nappal.

2010-ben bekapcsolódtunk a HÁPB (hírközlés, informatika, infokommunikáció, távközlés) ágazati érdekegyeztetés munkájában, egy ágazati szövetségbe való belépéssel. Fontosnak tartjuk azt, hogy ágazati szinten is képviselve legyünk így a PHDSZSZ -nek (Postai és Hírközlési Dolgozók Demokretikus Szakszervezeti Szövetségének) is tagja vagyunk. Így két konföderáción keresztül képviseljük tagjaink érdekeit.

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Kövess minket!

T-Net Szakszervezet
2020 © Minden jog fenntartva.
Bankszámlaszám: 10700347-44101705-51100005
Adószám: 18190474-1-43